);

ЛАЗЕРНО СКАНИРАНЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ФОТОВОЛТАИЦИ

ЛАЗЕРНО СКАНИРАНЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ФОТОВОЛТАИЦИ

ЛАЗЕРНО СКАНИРАНЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ФОТОВОЛТАИЦИ

Лазерно сканиране с LiDAR от Microdrones за изграждане на фотоволтаици.

Фотоволтаичната (PV) слънчева енергия е богат, чист и сигурен източник на електроенергия. Все по-често срещаме фотоволтаични системи в градска и извън градска среда.

Преди да се поставят соларните панели се извършват предварителни измервания за оценка в детайли на терена.

Най-добрият, бърз и ефективен метод за измервания на големи по площ терени са безпилотните летателни апарати (БЛА).

Microdrones предлагат цялостни решения, комбиниращи безпилотни летателни апарати тип коптери, LiDAR сензори или камери за фотограметрия и напълно интегриран работен процес в софтуера mdInfinity.

Метод на заснемане

В зависимост от терена, можете да изберете какъв безпилотен летателен апарат да използвате.

Например при по-равни терени, измерванията могат да се направят чрез фотограметрични заснемания с mdMapper1000 от Microdrones. Резултатът е въздушна цифрова снимка с надморски височини на терена.

При по-залесени райони се използва 3D лазерно сканиране чрез LiDAR – mdLiDAR1000.

При избор на LiDAR системата, като метод за заснемане, не е необходимо да се прави предварително почистване на терена тъй като лазерния лъч достига директно до терена. Резултатът е 3D облак от точки на терена на база, на който се изгражда цифров модел на терена (DTM) и повърхнина (DSM).

С този метод получавате бързина, ефективност и висока точност на модела!

Най-голямото удобство е, че при този метод можете да се възползвате от изключителна бързина. За 20 минути полет можете да сканирате площ от 60 хектара. С 4 или 5 полета ще покритете 200 декара с точност от 4 см, което прави метода изключително точен.

А обработката на суровия облак е автоматична и става за минути.

Друго огромно предимство при заснемането с БЛА е, че можете да оптимизирате работата на екипа на терен. Безпилотния летателен апарат се управлява само от един, лицензиран пилот.

 

Ако искате да разберете повече за безпилотните летателни системи от Microdrones или пък да заснемем Ваш обект, позвънете на телефон 0883358886 – инж. Мирослав Атанасов

За Microdrones GmbH

Microdrones GmbH Германия имат богато портфолио от висок клас безпилотни летателни системи (БЛС) за специализирани задачи. Световен лидер на пазара, който предлага продукти с отлично качество и здравина, изключителен дизайн, позволяващ стотици полетни часове.

Интегрираните системи Microdrones Ви помагат да събирате данни ефективно и безопасно, като същевременно намалявате разходите, спестявате време и конвертирате данни в полезна информация.

Професионални дронове за картография, прецизно лазерно сканиране и регистрация на вредни газове. С LiDAR сензорите за лазерно сканиране вие получавате най-съвременното решение за създаване на теренни модели. Технологията позволява оптимизиране на времето за полска работа, висока точност и възможност за сканиране на недостъпни обекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *