);

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ LiDAR от БЛС Е ТУК!

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ LiDAR от БЛС Е ТУК!

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ LiDAR от БЛС Е ТУК!

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ LiDAR на БЛС Е ТУК!

Какво е mdLiDAR1000HR aaS? Какъв е работния процес на mdLiDAR1000HR aaS? Какви са резултатите при измерване с mdLiDAR1000HR aaS?

Отговорите ще намерите в тази статия.

mdLiDAR1000HR aaS!

mdLiDAR1000HR aaS: Абревиатурата HR идва от английския израз High Resolution и наистина облака от точки създаден с MDLiDAR1000HR e впечетляващ. Висока разделителна способност и увеличено покритие.
Това е БЛА в комбинация с хардуер, софтуер, цялостен завършен работен процес, обучение и поддръжка, мечта за всеки един геодезист! Напълно интегрирана система за създаване на 3D облаци от точки, оптимизирани за геодезия, строителство, петрол и газ и минни приложения.

mdLidar1000HR aaS е с ново по-голямо зрително поле от 90°, което се използва и при лазерното сканиране, а също и при фотограметричното заснемане.  Важно е да се отбележи, че с mdLidar1000HRaaS може да се заснемат изображения и в същото време да се сканира. По този начин крайният резултат е оцеветен облак от 3D точки.

1000HR идва и с доста по-ниско ниво на шум (разсейка) при сканирането и феноменалната 1.6см релативна точност във височина. И не само това, но тези резултати се постигат и при по-висока скорост на полета от 8м/с и стнадартна височина на полет над терена от 40м.

MDLiDAR1000HR aaS използва подемната сила, устойчивост и ефективност на летателната платформа MD-1000, за да носи перфектно интегриран сензор Velodyne VLP-16 PUCK LiDAR  и осигурява  увеличено покритие в един полет и облак от точки с по-висока разделителна способност.


Примерен облак от точки може да разгледате  ТУК.

За изследване на точността са направени серия от контролни измервания.

Всеки проект следва утвърдения работен процес на  Microdrones: Планиране, Летене, Обработка, Визуализация.

Работен процес (тест на mdLiDAR1000HR aaS)

  • Планиране и Летене
    Планирането на полети започва в mdCockpit полеви софтуер и след това се проверява с по-внимателна проверка на терен. Когато планирането на полета приключи, мисията може да започне и потребителят може да избере да управлява проекта самостоятелно. Данните са събрани в мисия от 1 полет с mdLiDAR1000HR aaS с постоянна височина на полета 40м. над терена със скорост 4 метра в секунда. Продължителността на полета е 20 минути със 70% странично застъпване и обхват на сканирането от 90°. След приключване на полета още докато сме на обекта се прави контрол на качеството на траекторията с mdInfinity, за да се потвърди валидността на данните за траекторията. Този модул експортира подробен отчет, включващ продължителността на мисията, броя на събитията, проверката за непрекъснатост на IMU или информация за базовата станция, наред с друга информация и подробности от полета.
  • Обработка и Визуализация

MDLiDAR1000HR позволява класификация на дърветата благодарение на много добрата разделителна способност и „чистота“ на данните.

Облакът от точки представлява участък от гора, разположен близо до Тулуза, Франция. Това място е избрано, за да се демонстрира способността на mdLiDAR1000HR да проникне в горския масив и да регистрира данни за терена ( реалната земна повърхност под дърветата) и в последствие лесно да се отделят ( класифицират) всички точки от облака.

Облакът от точки е създаден и обработен чрез софтуерния пакет mdInfinity, използвайки обработка на траектория на DG, Georeferencing, Precision Enhancement и Ground Classification. Използвайки тези модули на mdInfinity, за обработка на данни , растителността е премахната и данните от голата земя могат да бъдат допълнително обработени, за да се разработят цифрови модели на терена.

Тези данни с висока разделителна способност могат да се използват и с друг софтуер за обработка, за да се изчисли броя на дърветата, сегментацията на ствола на дървото, очертаването на короната и отделните показатели на дървото, както е показано на примерната снимка по-долу.

  • Основни предимства

MdLiDAR1000HR ни дава възможност да събираме данни с висока плътност въз основа на 16-те канала. Това позволява по-бърз и ефективен полет в сравнение с останалите дронове. Тази безпилотна система LiDAR също осигурява по-високо ниво на детайлност и по-добро проникване в гъста растителност благодарение на голямото хоризонтално и вертикално зрително поле. Предимството за крайния потребител е много по-лесно класифициране на различните видове точки и отделянето на точен теренен модел. Тереннните данни в залесени райони от подобен клас LiDAR системи са непостижими чрез така популярните БЛС за въздушна фотограметрия.

За Microdrones GmbH

Microdrones GmbH Германия имат богато портфолио от висок клас безпилотни летателни системи (БЛС) за специализирани задачи. Световен лидер на пазара, който предлага продукти с отлично качество и здравина, изключителен дизайн, позволяващ стотици полетни часове.

Интегрираните системи Microdrones Ви помагат да събирате данни ефективно и безопасно, като същевременно намалявате разходите, спестявате време и конвертирате данни в полезна информация.

Професионални дронове за картография, прецизно лазерно сканиране и регистрация на вредни газове. С LiDAR сензорите за лазерно сканиране вие получавате най-съвременното решение за създаване на теренни модели. Технологията позволява оптимизиране на времето за полска работа, висока точност и възможност за сканиране на недостъпни обекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *