);

Всички продукти

Хардуер

Аксесоари

Софтуер

Приложения

за Geoslam

Интелигентният начин за картографиране и разбиране на заобикалящата ни среда

Живеем в свят, управляван от данни. Животът ни е пълен с данни и всеки ден създаваме повече. Екипът на GeoSLAM знаеше, че трябва да има начин за улесняване на 3D измервания, да се прави по-бързо, по-лесно и да е възможно сканиране на места, които би било невъзможно да се сканират преди. Старите инструменти и технологии не бяха достатъчно добри.

 

През 2013 г. GeoSLAM пусна на пазара мобилна сканираща система за създаване на 3D данни разработена съвместно със CSIRO. Първият ръчен SLAM скенер ZEB1, задвижван от интелигентен алгоритъм, който продължава да се развива и става все по-интелигентен всеки път, когато се използва.

Над

2500

продадени системи

В повече от

70

държави

в партньорство с

90

търговски представителства

Това не е просто събиране на геопространствени данни, въпросът е какво ще направите с тях. 

 

И така, събрали сте данни, и сега какво? 3D геопространствените данни не завършват само със създаване на облака от точки. Данните, които сте генерирали са полезни само ако можете да извлечете полезната инфорация от тях, да ги анализирате – направите измерванията, използвате ги за проектиране, за различни сфери на приложение – BIM модели, създаване на екзекутиви, създаване на 3D повърхнини и модели, повишаване на безопастността в мината, научни изследвания и обучение. Списъка с приложения е безкраен. Данните създадени с GeoSLAM ръчни лазерни скенери могат да бъдат предоставени в различни индустриални стандарти, така че ако желаете може да ги интергирате във всеки един работен процес, по-опростен или по-сложен.

Защо клиентите избраха GeoSLAM?

След като сте направили сканирането, вероятно искате да използвате данните, да ги съхраните и да ги споделите с колеги или възложители. С GeoSLAM Connect, нашата интелигентна платформа за данни вече можете. Часовете и часовете, прекарани в обработка на данни, вече свършиха.

Можете да прочетете повече за SLAM технолигията, как работи (и какво я прави толкова иновативна) тук. SLAM алогоритъмът, използван от GeoSLAM, е уникален, най-успешният от търговска гледна точка на пазара и непрекъснато се учи и подобрява с времето. Нашият SLAM алгоритъм, известен като GeoSLAM Beam, се ползва с доверието на някои от най-големите компании в света и смятаме, че и вие ще го харесате. CT SLAM на GeoSLAM е разработен с CSIRO, Организацията за научни и индустриални изследвания на Британската общност. В тяхното портфолио от разработки (както и създаването на нашия CT SLAM) е изобретяването на Wi-Fi, пластмасовата банкнота и контактните лещи за дълго носене.

GeoSLAM е разработен специално за  потребителите. Леко тегло, лесен за използване и с включен автоматизиран процес на обработка на данните.  Обучението отнема минути. 

Можете да имате GeoSLAM за по-малко, отколкото очаквате. Освен това някои модели лазерни скенери се предлагат с финансов лизинг от GeoSLAM, за да може да разпределите равномерно разходите, което ги прави достъпени за фирми от всякакъв калибър.

Всеки скенер ZEB идва с най-малко една година GeoSLAM Care. Това ви дава право на неограничени софтуерни актуализации и следпродажбена помощ и поддръжка от нашия екип от инженери. 

От небостъргачи до гъста гора, до дълбоки подземни мини, GeoSLAM не разчита на GPS, за да знае къде се намира. Това означава, че не сте ограничени къде можете да сканирате за разлика от по-традиционните начини, където трябва да се използва тринога или друг начин за станциониране.

Историята на GeoSLAM

1999

GeoSLAM произлиза от  сродната компания 3D Laser Mapping, която е основана през 1999 година. 3D Laser Mapping е една от първите компании в света, продаващи хардуер за лазерно сканиране, със седалище в Нотингам UK.

 

2005
Представя първият софтуер за обработка използващ LiDAR данни

Представя StreetMapper - първата мобилната LiDAR картографска система ( MMS ) като изцяло завършен търговски продукт.

2010

Открити са офиси в Йоханесбург, Южна Африка и Пърт, Австралия.

               

2013

GeoSLAM представя ZEB 1 - първият в света ръчен лазерен скенер за мобилно сканиране.

2015
Представено е напълно автоматизирано решение за изчисляване на обеми в минното дело

Анонсиран е ново поколение ръчен лазерен скенер ZEB Revo с въртящ се сензор за лазерно сканиране.

2018
Открит е нов офис в САЩ

GeoSLAM се слива със 3D Laser Mapping и на търговското изложение Intergeo представя най-новия си продукт ZEB Horizon.

2019
Нови офиси в САЩ

Представени са поредица от допълнения за  модела ZEB Horizon, което прави системата най-комплексното решение за SLAM ръчно лазерно сканиране.

  • ZEB Pano
  • ZEB Discovery
  • UAV монтаж
  • Монтаж за автомобил
  • Щок и лебедка за измерване 
2020

Представен е модулът "Adjust to Control"  заедно с програмата за следпродажбена клиентска поддръжка GeoSLAM Care.

В допълнение е представен и новия ZEB Go като достъпна стартираща опция за SLAM ръчен скенер.

2021

Представен е следващата версия на софтуер за обработка GeoSLAM Connect.Пакетът е представен на изложението InterGeo Германия, където също са показани и нововъведенията Отдалечен достъп за ZEB Revo RT и новата поставка за дрон за модела ZEB Horizon.

2022

ZEB Vision 4K панорамна камера надгражна модела ZEB Horizon с допълнителни функции за оцветяване на облака и създаване на нова визуализация и представяне на данните.

2022, Август

Нова функция за визуализация на данните в Реално време по време на сканираното е добавена към модела ZEB Horizon.

Най-комплекстаната SLAM система вече работи и в реално време за бързо и лесно събиране на данни. Преглед на данните преди да се тръгне от обекта.

 
2022, Септември

FARO Technologies придобива компанията GeoSLAM и създава на богатото портфолио от решения за 4D данни.