);

FARO ORBIS

FARO ORBIS

Мобилен Лазерен Скенер

Универсален мобилен лазерен скенер с интегрирано стационарно сканиране, задвижван от технологията FARO FLASH™

Защо FARO ORBIS?

FARO ORBIS е уникално мобилно решение за сканиране, създадено да оптимизира работните процеси и да повиши производителността. Проектиран за професионалисти в областта на строителството, инженерството и геодезията, Orbis осигурява бърза скорост на заснемане, като същевременно връща изключително точни 3D визуални репродукции на реалния свят. Интегрирането на Flash Technology™ на FARO в Orbis позволява стационарно сканиране само за 15 секунди и осигурява ненадмината детайлност от мобилно решение за картографиране.

Заснемане на хибридна реалност с технологията FLASH


Подобрете качеството на мобилното си сканиране с хибридното заснемане на реалността, задвижвано от патентованата технология Flash на FARO. Невиждана досега в решение за мобилно сканиране, Orbis предлага възможности за мобилно и стационарно сканиране с Flash. Той осигурява висококачествени, точни и плътни набори от данни. Това е комбинация от скорост, яснота на данните и точност в едно цялостно решение за сканиране.


Сканирането не трябва да бъде сложно


Проектирано с мисъл за удобство, сканирането с Orbis е толкова просто, колкото да натиснете бутон и да се разхождате с устройството. То опростява сложните задачи за геодезическо заснемане, като дава възможност за ефективно събиране на данни за по-широка аудитория в различни отрасли. Разширява възможностите за събиране на данни на недостъпни досега места.

10 пъти по-бърз от други геодезически методи


Изпитайте несравнима скорост на улавяне на данни с мобилната технология за сканиране. Проектиран за бързо приложение, Orbis осигурява бързо и точно събиране на данни, което променя сроковете на проектите ви. Той дава възможност на потребителите да заснемат подробни и точни пространствени данни 10 пъти по-бързо от традиционното лазерно сканиране. Ускорява работните процеси и гарантира, че ще останете в крак с днешния динамичен свят.


Една година гаранцияНие проектираме, създаваме и тестваме нашите продукти с основен приоритет качеството. Тъй като вярваме в нашия хардуер, Orbis се предлага стандартно с едногодишна гаранция. Предлагаме и достъпни планове за разширено обслужване, за да можете да сте спокойни и да предотвратите неочаквани разходи.


Често улавяне на данни за по-добри резултати


Заснемайте 3D данни по-често и по-изчерпателно от всякога и подобрете прозренията си за данните. Бъдете подготвени за бързо развиващите се ситуации, като подобрявате вземането на решения и сътрудничеството. Лесната употреба и мобилността дават възможност за  честото заснемане на данни, без това да се отразява на работата на строителната площадка. Притежавайте постоянен източник на нови наблюдения, които да променят вашите проекти и резултати.

Водещият в света алгоритъм за SLAM


Патентованият алгоритъм SLAM на GeoSLAM задвижва Orbis и е изпробван и тестван в някои от най-трудните среди в продължение на повече от десетилетие. Непрекъснатите иновации на базата на опита на клиентите доведоха до създаването на алгоритъм SLAM, който продължава да дава резултати и да подобрява проектите на клиентите в безброй индустрии.

Вземете необходимите данни толкова лесно...

Задвижван от патентования алгоритъм SLAM на GeoSLAM, той е еволюционната стъпка за професионалистите и начинаещите в индустрията, които искат да предоставят високоточни резултати по-бързо, да намалят човешките грешки и да увеличат общата ефективност. Възползвайте се от силата на хибридното мобилно сканиране с възможности за стационарно Flash сканиране и тръгнете на ново пътешествие, за да трансформирате проектите си с Orbis – най-добрият спътник за съвременните предизвикателства при сканирането.

Характеристики на Faro Orbis

Лек и удобен за използване


Лека и лесна за използване
С тегло от едва 3,6 kg, включително даталогър (устройството за регистриране на данни) и батерията, Orbis е идеален за бързо сканиране на големи площи без големи настройки.


По-високи нива на точност


  Прецизността от 5 мм при мобилно сканиране и 2 мм при стационарно светкавично сканиране прави Orbis най-доброто решение за мобилно сканиране с високи нива на точност.

Бърза и лесна обработка


Orbis предлага локална обработка в софтуера FARO Connect или опционалната платформа за цифрова реалност FARO Sphere® XG – гъвкави решения за обработка, анализ и споделяне на данни.
 

360° снимки и оцветени резултати


  Вградената 8-мегапикселова камера на Orbis позволява оцветяване на облаци от точки и допълнителни 360° панорамни снимки.


„Всичко в Едно“

  Orbis е съвместим с монопод за стационарно светкавично сканиране, монтиране на автомобил за заснемане на по-големи площи, раница за труден терен и люлка за спускане в минна шахта, той наистина е решение „всичко в едно“.

Идеален за вътрешно и външно картографиране


  С обхват до 120 метра Orbis е идеалното решение за вътрешно и външно сканиране, с възможност за безпроблемно преминаване между двете.

Приложения в различните индустрии

Перфектният инструмент за повторно улавяне на данни и работа в екип

За да сте сигурни, че строителните ви проекти ще продължат да се изпълняват, е важно да преглеждате промените с течение на времето. Orbis предлага бърз и точен метод за събиране на данни. Така позволява да се анализира напредъкът на месечна, седмична или дори ежедневна работна база, без да се нарушават дейностите на строителната площадка.

Бърза информация за обекта за съвременната мина

Orbis е идеален инструмент за заснемане на данни за надземни и подземни обекти, благодарение на впечатляващата скорост на сканиране. Можете да го използвате за заснемане на изчисления на обема на запасите, създаване на карти на производствения процес или инспекция на вертикални шахти. По този начин ефективно намалявате риска за човешкия живот, като ограничавате излагането на опасна среда, и оптимизирате минните операции, за постигане на по-добра възвръщаемост на инвестициите.

По-бърз начин за улавяне на данни

Orbis предлага гъвкав работен процес на сканиране, съчетаващ бързото мобилно сканиране с детайлно стационарно Flash сканиране. Той се отличава в различни приложения, включително геопространствени работни процеси. Това го прави идеален избор за задачи, изискващи гъвкавост и прецизност. Orbis осигурява изключителни резултати, като отговаря на широк спектър от изисквания за работа.

Технически спецификации

 
Общи
спецификации
Обхват120m
Точки на секунда640,000
Ъгъл на видимост360° x 290°
Брой LiDAR канали32
КамераПълно 360° изображение от 8 милиона пиксела, заснето всяка секунда
Мобилно сканиране
Прецизност5mm
Траектория и КартографиранеУстойчив SLAM алгоритъм, базиран на технологията GeoSLAM
НастройкиАвтоматични стандартни и предварително зададени процеси на обработка
Стационарно Flash
сканиране
Прецизност2mm
Продължителност15 сек. вкл. оцветяване
Резолюция19 милиона точки (13mm @ 10mm)
Регистрация на данниВ реално време и напълно автоматично с технологията GeoSLAM
 
Среда на приложениеВътре и навън
Клас на лазера Клас 1 , безвреден за очи
ТеглоСкенер: 2.10kg, Даталогър: 0.95kg, Батерия: 0.55kg
Размери на кутията за пренасяне500mm x 625mm x 250mm
Температура на работа0° to +40°C
Гаранция от производителя1 Година
 
Самостоятелна работаЕдин бутон за стартиране/спиране на сканирането; Един бутон за заснемане на Flash сканирания
Работа със смартфонПриложение FARO Stream (за iOS и Android): управление на скенера, визуализация на данните в реално време и директна синхронизация с облачна обработка с FARO Sphere XG
Сканиране на контролни точкиStop-and-Go, шахматни, отразяващи лепенки и сфери за подравняване и/или георефериране
Предварителна регистрацияКогато желаете, регистрирайте няколко мобилни, Flash и/или FARO Focus сканирания
Конфигурация– Преносим уред с даталогер на каишка за рамо
– Монопод с монтирани заедно скенер и даталогер
– Налични аксесоари: Стойка за кола, раница, поставка
Ориентация на скенераМоже да се използва във всякаква ориентация: вертикално, обърнато, странично
Издръжливост на батериятаТипично 3 часа
Вътрешна памет512GB, до 50 часа сканиране без спиране
Трансфер на данниWiFi, RJ45 или директно с USB памет
 
ДанниОблаци от точки с интензивност и цвят, 360° изображения, траектория
Размер на необработените мобилни данни350MB/min без компресиране
Размер на сканираните Flash данни 125MB
Обработка на компютърFARO Connect за мобилно и Flash сканиране, FARO Scene за допълнителна регистрация
Обработка на облакаНапълно автоматизирано с FARO Sphere XG
Изходни форматиМобилно сканиране: E57, LAS, LAZ, PLY, TXT –
Flash сканиране: E57

Техническа брошура

Научете повече

Искате да знаете как може да използвате Faro Orbis – универсален мобилен лазерен скенер с интегрирано стационарно сканиране, задвижван от технологията FARO FLASH™? Попълнете формуляра по-долу и един от нашите експерти ще се свърже с Вас. 

    Бележка: Вашият email адрес няма да бъде публикуван.