);

FARO Scene

FARO Scene

Софтуер за заснемане, обработка и регистрация на 3D облаци от точки

За интуитивно и ефективно заснемане, обработка и регистрация на 3D облаци от точки с функциите Интерактивна регистрация и Хибридна регистрация

Защо FARO Scene?

След като направите 3D лазерно сканиране на сградата или мястото на събитието, следващата стъпка е обработката и регистрацията на данните. Тук на помощ влиза софтуерът FARO SCENE. Той позволява на потребителите да обработват сканираните данни и да ги регистрират. С FARO SCENE може да се създават впечатляващи 3D визуализации на реални обекти и среди, като същевременно може да се експортират тези данни в различни формати за по-нататъшно използване. Плюсът на софтуера е, че предлага възможност за впечатляващ изглед във виртуална реалност (VR), който дава възможност на потребителите да изпитат и оценят заснетите данни във виртуална среда, което може да бъде особено полезно при анализиране на сцени от престъпления или катастрофи.

Още ползи на Scene

Извлечете максимума от вашите скенери FARO


Софтуерът се свързва с различни лазерни скенери на FARO – Focus, Focus Swift Indoor, Freestyle 2 и Orbis. Той позволява визуализация, управление, почистване и регистрация на данните от тези устройства.

Работете с увереност


Възможността за регистрация в реално време на място ви осигурява свобода да напуснете мястото на сканиране, като бъдете уверени, че сте събрали всички необходими данни за бъдещ анализ. Това ви позволява да започнете обработката и интерпретацията на събраната информация, без да сте физически присъстващи на мястото на сканиране.

Посетете даден обект само веднъж


SCENE заснема всички данни, от които се нуждаете, още при първото посещение, за да можете да ги разгледате в цифров вид заедно със заинтересованите страни по проекта в панорамни изгледи, 3D визуализации и обиколки с виртуална реалност.

Спестете време


Функциите за автоматична обработка на данни, филтриране и регистрация предоставят висококачествено дигитално представяне на реалността с един поглед. Тези инструменти позволяват на потребителите да обработват и оптимизират сканираните данни по автоматичен начин, което води до по-бърз и ефективен процес на обработка.

Споделяне и сътрудничество


Уеб базираните услуги чрез Sphere XG представляват мощен инструмент за лесно и сигурно споделяне на данни от сканирани проекти. Тази платформа осигурява възможност за сътрудничество с други хора по всяко време и от всяко място, като се използва само интернет връзка.

Подобрена точност


Можете да регистрирате вашите данни като използвате метода „облак към облак“, където събраните данни се сравняват и коригират спрямо вече съществуващ облак от точки. Също така, можете да използвате отражателни стикери, които да помогнат за по-точно позициониране на различните снимки и сканирани обекти.

Безпроблемна връзкаИзползвайте данните от сканирането в цялата софтуерна екосистема на FARO. Конвертирайте данните от сканирането в използваеми CAD/BIM работни потоци със софтуера FARO As-Built™. Осигурете контрол на качеството на строителството с BuildIT Construction Software. И реставрирайте, анализирайте и изготвяйте диаграми на криминални обекти със софтуера FARO Zone 3D.
 

Хибридна регистрация


Чрез различни инструменти за филтриране на данните от сканирането можете да подобрите чистотата и балансирането на цветовете. Освен това, чрез хибридна регистрация можете да ускорите процеса на регистрация и да подобрите точността на резултатите. Най-важното е че, качването на проекти с услугата Sphere XG улеснява споделянето на данни със заинтересованите страни.


Зашеметяваща визуализация


Разглеждайте данните от сканирането в 2D, 3D и VR, като създавате зашеметяващо изживяване при разглеждане на облаци от точки с неограничен размер и пълни детайли. Движете се в 3D среда с предварително дефинирани или персонализирани точки, карта и обратна връзка с потребителя, за да оптимизирате качеството и производителността на визуализация на данни.
 

Автоматично оцветяване


Ефективно управление на големи проекти е възможно чрез използването на йерархична структура на данните и историята на проекта. Можете да извършвате цветно сканиране от снимки с висока резолюция или с опцията за цветно сканиране Laser-HDRTM. Предоставянето на достъп до приложението чрез USB флаш устройство позволява лесно споделяне на проекти с клиенти за проверка на данните.

Интерактивна регистрация


Използвайки интерактивната регистрация в SCENE, в реално време получавате визуална представа за това как софтуерът „зашива“ облаци от точки. Можете да свържете сканираните точки по начин, който досега не е бил възможен, използвайки ръчни инструменти за премахване на грешните връзки. Това води до по-чисти данни и по-добри крайни резултати.
 

SCENE 2go приложение


Приложението SCENE 2go предоставя удобен достъп до данните от сканиране, съхранявани на USB флаш памет. Това приложение е специално създадено с цел да улесни споделянето на проекти с клиенти или колеги, които имат нужда да прегледат данните от сканирането. Чрез предоставянето на достъп до данните по този начин, SCENE 2go ви предлага удобство и гъвкавост, като осигурява бърз и лесен начин за клиентите да получат необходимата информация.
 

Криминални разследвания


Използването на лазерен скенер за заснемане на място на катастрофа, престъпление или пожар е най-добрият начин за точно запазване на доказателствата, но генерира голямо количество данни. Софтуерът SCENE е най-добрият инструмент за обработка, регистриране и управление на тези данни от сканирането, в резултат на което се получава визуално впечатляващ облак от точки на мястото на инцидента за разследване на местопрестъпления, пожари и палежи, реконструкция на катастрофи и др.
 

Разследване на аварии


SCENE предлага подобрено планиране на безопасността и разследване на неизправности чрез по-ясно разучаване на обстановката и идентифициране на потенциалните рискове преди инцидента. Това може да спаси човешки живот и да предотврати наранявания в бъдеще. Възможностите за виртуален 3D оглед на място превръщат SCENE в ценен инструмент за планиране на безопасността и разследване на аварии, като предоставят детайлна и реалистична представа за околната среда и съответно помагат за по-ефективното управление на рисковете.
 

Архитектура, строителство и инженерство


Сканирането към BIM никога не е било по-лесно, тъй като SCENE предоставя информация от реалния свят директно в моделa на сградата. И като визуализира точните геометрии на съществуващите имоти като основа за преустройства или разширения, SCENE позволява нестандартно мислене за различни концепции за използване на сградата. Строителството е по-бързо и по-точно със SCENE на ваша страна.


Научете повече

Искате да знаете как може да използвате Faro Scene – софтуер за заснемане, обработка на данни и регистрация на 3D облаци от точки и изображения? Попълнете формуляра по-долу и един от нашите експерти ще се свърже с Вас. 

    Бележка: Вашият email адрес няма да бъде публикуван.