);

ПРОФЕСИОНАЛНИ ДРОНОВЕ

Професионални дронове за ФОТОГРАМЕТРИЯ И ЛИДАР

Microdrones GmbH Германия имат богато портфолио от висок клас безпилотни летателни апарати (БЛА) за специализирани задачи. Световен лидер на пазара, който предлага продукти с отлично качество и здравина, изключителен дизайн, позволяващ стотици полетни часове.

Интегрираните системи на Microdrones Ви помагат да генерирате данни ефективно и безопасно, като в същото време позволяват драстично намаляване на оперативните разходи, пестите време и най-важното бързо преобразувате събраните данни в полезна геопространствена информация.

 

Сфери на приложение

Професионални дронове за картография, лазерно сканиране и регистрация на вредни газове. С LiDAR сензорите за лазерно сканиране вие получавате най-съвременното решение за създаване на теренни модели. Технологията позволява оптимизиране на времето за полска работа, висока точност и възможност за сканиране на недостъпни обекти.

 1. Инфраструктурно строителство ( линейни обекти)
 2. Минно дело ( изчисляване на обеми)
 3. Мониторинг в строителството
 4. Промени в околната среда (времеви редове)
 5. Горско стопанство
 6. Археология и културно наследство
 7. Инспекция на електропроводи
 8. Проектиране
 9. Селско стопанство

 

Предимства

Прединствата са много, но нека да се опитаме да дадем отговор на някои стандартни задачи:

 • Топографска снимка за проектиране;
 • Изчисляване на количества на изработка  (обеми) в кариера или открит рудник;
 • Определяне на водосборни зони или релеф;
 • Обследване на различни видове земеделски култури;
 • Обследване на инженерни съоръжения като язовирни стени, мостови съоръжения и др;
 • Геодезическо заснемане на терен в трудно достъпни места
 1. Цялостно професионално решение с БЛА за измерване, картиране и ГИС
 2. Бърз, надежден, безопасен
 3. Прецизно картографиране на пътища, канали, тръбопроводи и друга линейна инфраструктура без използване на наземни контролни точки; намаляване на времето за проектиране и бърз избор на най-добър вариант.
 4. Заснемане на електропроводи, газопроводи, нефтопроводи, телекомуникационни кули, железопътни линии, детекция на метан – всички тези и много други видове индустриални инспекции са по-лесни, по-безопасни и по-ефективни измервания с безпилотните летателни апарати Microdrones.
 5. Въздушно предимство за Селското стопанство –  безпилотните летателни апарати Microdrones помагат на фермери и агрономи от цял свят, като ги осигуряват геопространствени данни за идентифициране на потенциални проблемни зони ( задържане на вода), правилно отводняване. Бързо създаване на мултиспектрални изобржения и термокарти.
 6. БЛА в минната индустрия, бързо и безопастно зъздаване на 3D модел на открити рудници, кариери за довиб на инертни материали с цел бързо изчисление на седмични и месечни изработки, обследване на съоръжения като транспортни ленти, хвостохранилища, резервоари и др.

 

Професионални Дронове – Категории

Продуктите на Microdrones се разделят в 3 основни категории:

mdLiDAR

Напълно интегрирани системи за създаване на 3D облаци от точки, оптимизирани за геодезия, строителство, петрол и газ и минни приложения. Най-мощните безпилотни LiDAR системи създавани някога, снабдени с инерциална GNSS система от последно поколение.

mdMapper

помага за осигуряване на  несравнимо качество на данните за най-кратко време, постигане на възможно най-високото ниво на точност на данните при това с оптимизиране на работния процес. С MD1000Mapper ще покриете повече площ с един полет и всичко това без използване на наземни контролни точки.

mdTector

Отива там, където хората не трябва. Независимо дали вашата газова инфраструктура се намира в труднодостъпно корито на река или в близост до стръмна скала; здравият, изграден от въглеродни влакна дрон лесно се предвижва по зададен маршрут и следи терена, който би бил труден, мръсен или опасен за обследване с традиционни методи. Microdrones е известен със своята доказана в полето летателна платформа. Летателнот тяло е здраво, стабилеон, устойчиво на вятър и атмосферни влияния, както и на прах и влага.

за MICRODRONES GMBH

Microdrones е лидер на пазара в производството на професионални дронове. Microdrones разработва и предлага цялостно решение за LiDAR системи, съчетаващи безпилотни летателни апарати ( дронове) , различни видове сензори като LiDAR, пълно и средно форматни камери за фотограметрия, газ-детектори и софтуер за последваща обработка. Не на последно място техническа поддръжка от световна класа и напълно интегриран работен процес от начало до край. И всичко това за да може нашите клиенти да създават геопространствени данни с най-високо качество. Повече от 1500 компании по света се довериха на Microdrones®.
 
 
А Вие?