);

НОВИТЕ ФУНКЦИИ НА GeoSLAM CONNECT 2.3

НОВИТЕ ФУНКЦИИ НА GeoSLAM CONNECT 2.3

НОВИТЕ ФУНКЦИИ НА GeoSLAM CONNECT 2.3

GeoSLAM Connect v2.3

Възможност за създаване на чисти, геореферирани облаци от точки автоматично с GeoSLAM Connect


Осъществено от водещия в света SLAM алгоритъм заедно с 3D визуализация на вашите данни, допълнителна обработка и филтриране, инструменти за автоматизация на работния процес и интеграция в софтуерни приложения на трети страни.

С натискането на един бутон вашите GeoSLAM данни ще бъдат автоматично обработени в GeoSLAM Connect, записани в папка по ваш избор и подготвени за следващата стъпка от вашия работен процес.

Интуитивният интерфейс улеснява едновременното разглеждане на множество облаци от точки.

Данните се обработват с помощта на SLAM алгоритъм от следващо поколение, GeoSLAM Beam.

Експортирайте вашите данни от облак от точки в набор от формати, включително LAS, PLY, TXT и E57

Вземете данните си от GeoSLAM и преминете към следващата обработка в  софтуер като Revit или ESRI.

Актуализация на RGB Colourisation Connect 2.3

RGB оцветяването се постига с помощта на аксесоара ZEB Vision със ZEB Horizon. Работният процес е разделен на четири прости процеса: Process SLAM, Image Stitching, Image Positioning и Colourisation. Тези процедури могат да бъдат изпълнени в рамките на интерфейса GeoSLAM Connect без необходимост от отделни геоскриптове. Потребителите вече могат да калибрират хардуера на ZEB Vision от Connect.

GeoSLAM Connect разполага с набор от инструменти за филтриране, за да помогне на потребителите да получат най-добри резултати от своите данни. Те включват премахване на отклонения, намаляване на повърхностния шум и премахване на нежелани точки, като всички те правят облаците от точки да изглеждат по-чисти и определени. Всички тези инструменти са достъпни в Connect v 2.3 и могат да се прилагат към всеки набор от данни.

Георефериране с отражателни стикери

Автоматично георефериране на  облаци от точки с помощта на отражателни стикери. Тези стикери са позиционират в цялата зона на сканиране и в най-честия случай са с известни координати. По време на обработката на SLAM траекторията Geoslam Connect разпознава позициите им на база на по-високата рефлектираща способност. Същите се  съпоставят с контролни точки, като даже не е необходимо ръчно да се посочват като съвпадащи двойки. След изчисление на трансформационните параметри и оценка на точността, финалния облак от точки се позиционира в реалния свят.

 

 

 

За демонстрация на GeoSLAM ZEB Horizon и GeoSLAM Connect моля свържете се с нас:

https://www.geo-zona.com/contact-page/

 

 

За GeoSLAM

GeoSLAM е създадена от компанията 3D Laser Mapping, която е основана през 1999 г. 3D Laser Mapping са една от първите компании в света, продаващи хардуер за лазерно сканиране, със седалище в Нотингам, Великобритания. 

Старите инструменти не се вписват в новия дигитален свят

Живеем в свят, управляван от данни. Животът ни е пълен с данни и всеки ден създаваме все повече и повече. Екипът на GeoSLAM знаеше, че трябва да има начин за дигитализиране на 3D лазерното сканиране и създаване на 3D данни, но това да става по -бързо, по -лесно и възможно на места, които преди това би било невъзможно да се сканират. Старите инструменти вече бяха неадекватно решение.

През 2013 г. GeoSLAM в съвместно производтсво със CSIRO  пусна на пазара първият първият ръчен SLAM скенер за мобилно 3D лазерно събиранане на данни   ZEB1, задвижван от интелигентен алгоритъм, който продължава да се развива и става все по -интелигентен всеки път, когато се използва.

За Геозона

ГЕОЗОНА е млада, бързоразвиваща се българска компания, стартирала търговската си дейност в началото на 2019 г.

Ние предлагаме решения за геопространствени данни и прецизно позициониране в области на приложение като геодезия и картография, минно дело, инфраструктурно и жилищно строителство, инженерна геодезия и архитектура. Също така, разполагаме и с различни видове геодезически инструменти, аксесоари и консумативи, в повечето случаи налични на склад.

Сподели с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *