);

eBee X

Лек дрон за фотограметрично заснемане на големи територии за точни резултати

 

еBee X предлага 90-минути полети, RTK, PPK, онлайн обучение, софтуер за планиране на полети eMotion и др.

Осъществявайте професионални операции по фотограметрично заснемане, включително безопасно летене над хора и извън обсега на видимост, с отговарящия на маркировка клас C2 според ЕС дрон eBee X.

 

Летете, заснемайте и обработвайте.

Толкова е лесно.

Характеристики

По-интелигентно и по-безопасно заснемане

3D, RGB, мултиспектрални и термо камери
eBee X е съвместим с широка гама от взаимо-заменяеми фотограметрични камери, които заснемат въздушни изображения в различен спектър и за различна задача – от 3D модели до ортофото карта.
1.5 cm абсолютна точност
С възможността за работа в RTK / PPK режим при заснемане с eBee X можете да събирате данни без използване на контролни точки (GCP), като същевременно постигате изображение с размер на пиксел (GSD) до 1,5 см.
1.6 кг излетна маса
Работете безопасно в повече регулаторни рамки благодарение на лекото тегло на eBee X, което разширява вашите оперативни възможности – BVLOS и полети над хора – и обхват. eBee X има най-доброто съотношение енергия / максимална излетна маса в сравнение с по-тежките VTOL дронове.
90 минути време за полет
Полет с височина над терена 120м, продължителност 90 минути с една батерия и картографиране на площ от 500ha правят ebeeX първия избор при заснемане на обширни територии.

*при използване на подсилени батерии и S.O.D.A. камера.
RTK / PPK режим на позициониране
RTK и PPK режим на позициониране Ви позволяват да получите точни резултати дори и без използване на наземни контролни точки. Професионалният дрон eBee X е съвместим с базова ГНСС станция от почти всички водещи компании в индустрията.
Удароустойчивост
Нашите инженери за научноизследователска и развойна дейност са проектирали ударопоглъщащ фюзелаж на дрон с долна част, изработена от подсилена полипропиленова тъкана мрежа.
Отдалечен ID, маркировка C2 и C6
Подготвихме се за американските и европейските регулации за дронове като включихме идентификатор за отдалечено разпознаване одобрено от FAA и маркировка клас C2 и C6 на ЕС.

Защо eBee X

Предимства при сертифицирането

Операторите на eBee X се възползват от предимствата за сертифициране, които не са приложими за по-тежки дронове над 2 kg / 4,4 lbs.

Разширени
приложения

Геодезическия дрон eBee X отговаря на възможно най-високите стандарти за безопасност, качество и оценка на наземния риск, а благодарение на малкото си тегло лошите последствия при удар са минимизирани.

Одобрен за BVLOS

  • eBee X получи разрешение за полети отвъд обсега на видимост (BVLOS) в Бразилия.
  • eBee X получи EU маркировка клас C6, за полети извън обсега на видимост (BVLOS), за BVLOS полети отговарящи на европейския стандарт STS-02 стандартен сценарии.

Полети над хора

  • eBee X е одобрен за полети над хора (OOP) в Канада и Съединените Щати, което е крайно необходимо условие за картографиране в градска среда и изпълнение на дейности за кадастър.

SORA проверка

  • eBee X е първият дрон, който получава M2 верификация (проверка на дизайна за намаляване на риска – Mitigation Design Verification) за процедура SORA от EASA, което е от съществено значение за получаване на разрешение за полети извън обсега на видимост (BVLOS) и полети над хора (OOP) в Европейския съюз, Австралия и Нова Зеландия.
Безопасността като приоритет


Успешни тестове за удар при падане за демонстриране на оперативна безопасност при полети около хората.

Без твърди предни пластмасови части и електромотор, обърнат назад.

Софтуерът за планиране на полета интегрира протоколи за безопасност при различни критични ситуации и също визуализация на въздушен трафик на живо.

Защо eBee X

Увеличете качеството, ефективността и безопасността при картографиране с професионален дрон

Лесен за
ползване

eBee X и неговият софтуер за планиране на полети eMotion са много удобни за начинаещи, но в същото време предлагат инструменти с разширени функции за справяне и с най-трудните задачи. Определено по-интелигентен начин за картографиране.

Лесно излитане от ръце

Проектиран да е готов за нова мисия веднага щом дронът кацне и просто да излита от ръце.

В полет само след
3 мин

Управлява се от един човек и се пренася лесно в раница с цялото оборудване на едно място.

Автоматизиран полет

Напълно автоматизиран контрол на полета и кацането чрез софтуер за планиране на мисии eMotion, включен във всеки един комплект.

Доказано надежден

Летателните платформи eBee с фиксирани крила са доказани със своята несравнима оперативна безопасност и способност да генерират висококачествени данни, от по-опростени  до по-сложни мисии.

Данните от регистрите на БЛС във Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) от 2016 г. до 2021 г. потвърждават, че eBee е най-използваният дрон с фиксирани крила в Съединените щати.

500,000 +

Полетни часа

Проверка преди полет

Автоматична бърза диагностика преди всеки полет

1,000,000 +

Успешни полети

12 години

Опит в дрон индустрията

Защо eBee X

По-малко време, прекарано на обекта

Ефективността е от решаващо значение за всеки геодезически проект. С помощта на дрона за въздушна фотограметрия eBee X можете да получите прецизността, от която се нуждаете, пъти по-бързо от традиционните геодезически измервания или сравнено с други дронове, като квадрокоптери.

eBee X дрон

500 ha / 1,235 ac*
2.9 cm / 1.14 in пиксел


* със SenseFly S.O.D.A. 3D nadir изображения

Мултикоптер

до 40 ha / 99 ac
3.6 cm / 1.41 in пиксел

Класически инструменти

8 ha / 19 ac

Готов за работа

Безопасно съхранявайте и транспортирайте всичко необходимо, за да работите с вашия eBee X във удобна раница, която е част от комплекта.

Ергономичната раница за дрон се предлага с дъждобран и джоб за лаптоп. Тежи 4,6кг празна и 10кг с ebee и всички аксесоари и батерии.

На полето
Работа в труднодостъпни райони
eBee X е проектиран за продължителни кацания по корем, без да се поврежда дронът.

Нашите инженери в областта на научноизследователската и развойната дейност са създали ударопоглъщаща конструкция на БЛА с долна част, изработена от подсилена полипропиленова тъкана мрежа, която може да работи в труднодостъпни райони.
Модулен дизайн
По-малко време за работа и разходи за поддръжка


Благодарение на модулния дизайн на eBee X се намаляват както времето за забавяне, така и ремонтите.

Лесно сменяйте аксесоари или извършвайте ремонти на място, като свеждате до минимум времето за престой. .

Поддръжката също е лесна благодарение на нашата глобална мрежа от оторизирани сервизни центрове, където можете да получите професионалния си дрон eBee X за обслужване на място.

На полето
Работа в труднодостъпни райони
eBee X е проектиран за продължителни кацания по корем, без да се поврежда дронът.

Нашите инженери в областта на научноизследователската и развойната дейност са създали ударопоглъщаща конструкция на БЛА с долна част, изработена от подсилена полипропиленова тъкана мрежа, която може да работи в труднодостъпни райони.
Модулен дизайн
Управлявайте няколко дрона eBee X едновременно


Софтуерът за управление на полети на дронове eMotion поддържа едновременно работа с до 4 дрона eBee X.

Полетите с няколко дрона повишават ефективността на мисиите направени при променливо време, сложни операции, бърза оценка на ситуацията, запазване на целостта на данните и ежедневни бизнес дейности. .

Сменяеми сензори

Налични камери за eBee X

Изборът на правилната камера за картографиране за съответната мисия играе голяма роля. eBee X е с универсален дизайн, подходящ за всяка задача, благодарение на своята гама от новаторски и взаимозаменяеми сензори за картографиране с дрон.

S.O.D.A. 3D

Aeria X

S.O.D.A.

Генерирайте зашеметяващи 3D реконструкции с тази уникална фотограметрична камера, която променя ориентацията си по време на полет.

Научи повече

Оптимизирайте времето за експозиция при силно осветлени условия с тази компактна фотограметрична камера за дронове. За тези, които търсят най-високо качество на изходните RGB данни.

Научи повече

Заснемайте прецизни въздушни изображения и ги превръщайте в подробни ортомозаични карти с тази надеждна и ефективна фотограметрична камера.

Научи повече

Corridor

Duet T

Duet M

Благодарение на портретната позиция на камерата, senseFly Corridor изисква 30% по-малко изображения за картографиране на същия линеен маршрут. Това от своя страна означава 30% по-кратко време за обработка.

Научи повече

Създавайте топлинни карти с висока разделителна способност и висока точност с помощта на senseFly Duet T – здрава двойна RGB и термална камера за дронове.

Научи повече

Заснемайте бързо и лесно мултиспектрални карти с висока точност и цифрови модели на терена с тази RGB и мултиспектрална камера.

Научи повече

Софтуер за планиране на полети eMotion

Планирай мисия

Планирането на вашата мисия е толкова лесно, нужно е само да изберете типа на мисията и зоната, която искате да картографирате, и Emotion автоматично ще генерира план за летене. Можете да променяте настройките на мисията, като GSD и припокриване или да оставите eMotion автоматично да ги оптимизира.

Събирай данни с геореферирани изображения

eMotion включва всички функции, от които се нуждаете, за да събирате необходимите ви геопространствени данни, като например автоматично маркирани изображения, персонализирани фонови карти, функции за безопасност, въздушен трафик в реално време, RTK / PPK и прогноза за времето.

Наблюдавай и променяй полета

3D средата на eMotion ви помага да контролирате траекторията на дрона – от автоматизиране на единични полети до едновременно управление на няколко дрона eBee X. Можете лесно да активирате функциите за безопасност с едно кликване или да регулирате траекторията на полета и мястото за кацане по време на полет.

Експортирай мисия за последваща обработка

3D средата на eMotion ви помага да контролирате Софтуерът за управление на дронове се свързва безжично с вашия безпилотен летателен апарат, индустриални облачни решения, базови станции и данни за въздушното пространство. Освен това eMotion подготвя изображенията за софтуера за последваща обработка, като намалява проблемите със съвместимостта на софтуера на трети страни.

Изтеглете брошурата на eBee X

Научете повече

Искате ли да знаете как може да използвате ebee X – професионален дрон с фиксирани крила във Вашата работа? Попълнете формуляра по-долу и един от нашите експерти ще се свърже с Вас. 

    Бележка: Вашият email адрес няма да бъде публикуван.